Search This Blog

Friday, June 27, 2008

Back in the Netherlands

Weer terug in Nederland, waar de culturele winter op volle sterkte is. Grenzen stellen, normen herijken, zoeken naar gemeenschappelijke waarden, etc. Daarin passen de toestanden over embryoselectie (waar ligt de grens) en over de fraude door uitkeringsgerechtigden (normovertreding!). "Maar liefst 25 miljoen per jaar wordt er gefraudeerd", roept een staatssecretaris die zich als krachtig leider wil neerzetten, "en dat kan niet, van ons aller belastinggeld". Opvallend vind ik altijd dat politici zich drukker maken om teveel betaald geld dan om te weinig binnengekregen geld: de top-10 van de Quote-500 fraudeert per man per jaar 25 miljoen, vermoed ik. Maar het gaat blijkbaar om het nog eens herijken van de norm. En daar is niks op tegen. Vandaag in de krant nog een interessant voorbeeld van het verschuiven van de tijdsgeest. Gedurende de jaren negentig werd geexperimenteerd met 'intieme therapie' voor tbs'ers. Volkskrant haalt Jos Poelman aan, de directeur van de Pompekliniek: "Het experiment waarbij een lichaamsgerichte trainster zedendeliquenten aanraakte en door hen aangeraakt werd, hoorde helemaal thuis bij de jaren negentig. Het was de tijd dat er nog prostituees in de gevangenis kwamen. We hebben nu een veel bekrompener idee over seks en delinquenten. In die tijd waren we nog een ruimdenkend volk." Inderdaad, tijdens het experiment (1995-1998), dat door alle instanties gesteund werd, zaten we in een zomerperiode. En nu in de winter. Waarin er dus door een tbs'er, die toen heel tevreden was, een klacht ingediend wordt: er was sprake van seksueel misbruik, vindt hij nu. Nieuwe tijden, oude normen.

2 comments:

Anonymous said...

Rustig genieten van de zon in het groen, weg van massa’s toeristen? Dat kan met ‘Eliza was here’.

Die onlinereisorganisatie is gespecialiseerd in betaalbare, kleinschalige accomodaties: authentieke landhuizen, boerderijen en finca’s.

„Waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza linksaf” is al enkele jaren een succesrijk motto in Nederland. ‘Eliza was here’ heeft nu ook een Belgische reissite en een kantoor in Antwerpen.

Bestemmingen: Algarve, Andalusië, Korfoe, Gran Canaria, Kefalonia, Kreta, Lefkas, Lesbos, Mallorca, Peloponnesus, Rhodos, Sardinië en Zakynthos. ‘Eliza was here’ regelt
voor u de vlucht, het verblijf en een huurwagen.

De organisatie is vernoemd naar de fictieve vakantieganger Eliza die alle accommodaties al bezocht heeft. Zij meldt persoonlijke ervaringen op de website. Ook de reacties van vakantiegangers vindt u er ongecensureerd.

Informatie
http://www.elizawashere.be

Anonymous said...

Heb zojuist een weekendje Parijs gewonnen . Ik heb de tckets en de reservatie al binnen. Als je ook wil winnen gewoon aanmelden op hun nieuwsbrief.
[url=http://www.vakantiestart.info]
vakantiestart[/url]