Search This Blog

Monday, May 28, 2007

Larry Burger Market

Twee dagen door Vancouver heengetrokken, dankzij een speciale toeristenbus. Met van die speciale chauffeurs die van iedereen de nationaliteit willen weten en dan, zo blijkt als je de volgende dag dezelfde chauffeur toevallig wéér treft, iedere keer ook hetzelfde grapje maken. From Scotland! We’re cousins! Vooral Aussies moeten het hier ontgelden, vinden ze ook een raar accent. In Amsterdam zijn ze natuurlijk allemaal geweest, of hun opa, maar die was dan wel op uitnodiging (hahaha, yes, you know, Apeldoorn, 1944..??).

Zo’n baan is een uitlaatklep voor manische persoonlijkheden, Een chauffeur van vandaag, die werd aangekondigd door de kaartjesknipper als “Crazy Larry” spande inderdaad de kroon. Hij bleef niet alleen als een op hol geslagen jukebox doorkakelen tijdens het rijden, waarbij dezelfde informatie drie keer binnen vijf minuten voorbij kwam, ook bemoeide hij zich met iedereen buiten: mensen die door rood overstaken, gemeente-auto’s die verkeerd parkeerden, andere chauffeurs van bussen en willekeurige slachtoffers die hij toeriep ”look behind you, you dropped something!”

Stanley Park was weer erg mooi, van die mooie dikke bomen (Sequioahs). Het is een enorm park (veel groter dan Central Park in New York, thanks, Larry) met gematigd regenwoud klimaat, hetgeen nogal bijzonder is in de wereld. In Nieuw Zeeland hebben we dat ook gezien, trouwens. Op het strand van West End hebben we een enorme hamburger (ik een zalmburger) gegeten en daarna Granville Island Market bezocht. Lekkere hapjes... En verse bramen. Jottem. Daarna waren we alledrie zo uitgeteld dat we in een taxi naar huis zijn gesprongen en zelfs Chango zo ver hebben gekregen om een uur lang zijn mond dicht te houden. Rust..

No comments: