Search This Blog

Wednesday, January 17, 2007

individuals

A nice suggestion for the Dutch that love fashion: a new, hip store in Amsterdam, supervised by a friend of mine..

Leuke tip voor komende zaterdag: op het Spui in Amsterdam opent de nieuwe StatementStore van Individuals. Individuals is een nieuw kledingmerk, ontworpen en gemaakt door studenten van AMFI als onderdeel van hun onderwijsprogramma. Nannet van der Kleijn is als art director verantwoordelijk voor de introductie van Individuals: 'Ik wil dat het onderwijs aansluit bij het ritme van de modemarkt. Van inspiratie opdoen op de stoffenbeurs, twee keer per jaar een collectie uitbrengen met alles wat erbij komt kijken tot en met de winkelinrichting.' Als studenten producten op de markt brengen, ondervinden ze aan den lijve wat de consequenties zijn van hun beslissingen. Daarbij krijgen de studenten professionele ondersteuning van docenten.

Twee keer per jaar ontwerpen studenten een kledingcollectie, positioneren het merk en tarten de grenzen van productiemogelijkheden. Het is een combinatie van onderwijs en de dagelijkse praktijk van het modevak. In ieder kledingstuk zit het individuele handschrift van een student. De totale collectie is een verzameling van verschillende handschriften. Die verscheidenheid tekent het karakter van de collectie; een gelaagdheid als het karakter van een mens. Een mens met verschillende gezichten.

1 comment:

sunhao123 said...

hey, I just got a free $5000.00 Gift Card. you can redeem yours at Abercrombie Fitch All you have to do to get yours is Click Here to get a $5000 free gift card for your backtoschool wardrobe